Timi kérte, s meg is kapta, de felteszem ide is, hátha valaki még enne ilyet...
Sok szeretettel, mert nagyon finom!
Hozzávalók
1 bögre darált mák, ez kb a 200 grammos tasak tartlama, s ha több, mint egy bögre, az se baj :)
1 bögre liszt, ehhez jön egy csomag sütőpor is
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 tojás
1 tojásnyi vaj vagy margarin, de el is hagyható
- baracklekvár, azaz ezzel a legfinomabb, főleg, ha házid van... az első azzal készült, de mivel az volt az utolsó üveg házi baracklekvárom:((, a következőt boltival készítettem, de teljesen más a végeredmény, sokkal édesebb lett... úgyhogy a lekvár édességétől függően kevesebb cukrot is tehetsz a masszába.
Elkészítése:
A 2 tojást a cukorral habosra keverem, amíg szinte kocsonyás nem lesz, ebbe belekeverem a vajat (ha van). A lisztet elkeverem a sütőporral, majd belekeverem a darált mákot is, ez megy bele a cukros tojásba, s hozzáadom a tejet is. Sem túl folyékony, sem túl kemény a massza, ezt sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltöm és közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.
Ha kész és kihűlt, kettévágom, s nem sajnálom közüle a lekvárt:)
S ami a lényeg, legalább annyi időbe telt ezt bepötyögni, mint az egészet összeállítani...
Sok sok szeretettel!!!
3 comments:
Köszi! Reménykedtem, hogy így lesz! :)))
Köszi még 1x :o)))!
Köszi!!!
Post a Comment