Labels

kész munkáim (57) ajándék (54) hímzés (46) öröm (43) hála (38) babás (36) csak úgy (36) advent (33) eszem-iszom (29) tavasz (24) horgolás (23) születésnap (20) virág (20) gyász (19) utazás (18) évforduló (18) karácsony (16) játék (12) húsvét (9) mackós (9) tél (8) Andi (7) nyár (7) uk (6) LizzieKate (5) Manka minta (4) ima (4) díj (3) kirándulós (3) k��sz munk��im (3) ősz (3) esküvő (2) horgol��s (2) rose sal (2)

Thursday, September 8, 2011

mostanában

nem sokat haladtam hímzés terén, sőt, azt is mondhatnánk, hogy egyáltalán, leszámítva az esküvőre készült apróságok készre varrását... meg végre sikerült kitűznöm ezt a szívemnek nagyon kedves mintát a szobánkba... régen kész lett már, tavaly volt ez a párom karácsonyi ajándéka, illő, hogy "használatba" is vétessen...
aztán volt nekem egy még nagymamám által hozományba készített ágyterítőm, amit sajnos a sok évi nem-használtság itt-ott kissé megviselt... de megoldottam... nyertem annak idején Lilangtól három horgolt virágocskát, az egyik színben pontosan odaillett, így az egyik lyukat azzal "tömködtem" be... úgy örülök, hogy végre használhatom ezt a terítőt :)

Ezeken kívül néhány hete rámjött a jöhetnék, s odatettem anyut dolgozni... varrattam magamnak új sötétítőt a szobába (ez egy háziruha átlényegülése), meg a konyhaajtóra (ez meg néhai két sötétítő egybekelése)...

S ha már itt is ősz, meg sulikezdés, hasznom nekem is van belőle... az őszből jutott sok krumpliásás, befőttezés... körtekompót, zakuszka, paradicsom, vinetta... tetszenek a polcok a spájzban :)


Az udvaron nyílik az egyik kedvenc virágom, az őszirózsa...
A sulikezdésből meg Kinga jóvoltából gyerekek által készített falevelek jutottak hozzám is és szekrényeiknet díszítik :)

Ha már ősz, apu tegnap összegyűjtötte őket a kertből, anyu meg tökölődött velük... én meg lekaptam, mielőtt a mama disznói felhabzsolnák...
S még egy utolsó fotó, amit muszáj megmutassak... vasárnap voltunk kinn a bolhapiacon, csupa szükséges dolgok után kutakodva, de meglett ám a vásárfia is :) ebbe egyszerűen beleszerettem, bagóért adták, nem lehetett otthagyni :) gyümölcsöstálnak kicsike, de zöldségesnek tökéletesen megfelel :) nagyon szeretem :)

1 comment:

iluj said...

Fantasztikusak a kamrád polcai. Sokat dolgozhattál, de kevesen dicsekedhetnek ennyi s.k. finomsággal, mint amiket felsoroltál. Gratulálok!
Ja, és a tálad gyönyörűűűűűű!