A héten sütöttem.... s mind mind el is fogyott, még nem is nagyon volt elég...:)
Így készül:
25 dkg procukor
4 tojás
18 dkg vaj
12 dkg őrölt mandula
2 ek zsemlemorzsa
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliáscukor
3 ek kakaó
mandulaforgács
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a asütőport, mandulát, zsemlemorzsát és kakaót. Jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verönk, fakanállal óvatosan a masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába vagy kalácsformába töltjük, telejére mandulaforgácsot szórunk. Alacsony hőmérsékleten kb. perc alatt megsütjük.
S akkor nekem ehhez képest volt: szemre vajam, szemre sima cukrom, mandulaforgács helyett darált dióm, a masszába muszáj volt tejet is töltsek, s ahhoz képest, hogy "szemre, s ész nelkül", nagyooooon finom lett:)
Szeretettel ajánlom mindenkinek:)
Jó étvágyat!
4 comments:
nagyon guszta, nyam-nyam ♥
Milyen finom lehet!!! :o))))
nyami :), jól néz ki , biztos fincsi :)Köszi a receptet.
Nagyon jól néz ki! Köszi a receptet!
Post a Comment