Labels

kész munkáim (57) ajándék (54) hímzés (46) öröm (43) hála (38) babás (36) csak úgy (36) advent (33) eszem-iszom (29) tavasz (24) horgolás (23) születésnap (20) virág (20) gyász (19) utazás (18) évforduló (18) karácsony (16) játék (12) húsvét (9) mackós (9) tél (8) Andi (7) nyár (7) uk (6) LizzieKate (5) Manka minta (4) ima (4) díj (3) kirándulós (3) k��sz munk��im (3) ősz (3) esküvő (2) horgol��s (2) rose sal (2)

Friday, December 12, 2014

mindennapi kenyerünk

Ha lenne annyi erőm, amennyi nincs, naponta sütnék egyet...
Így viszont, hogy ritkábban van, különlegesebb :) 1.8 kg, s négyünknek nem elég 2 napra...
Szeretjük :)
Szemre, s ész nélkül készül... 1 kg liszt, 2 tasak szárított élesztő kb. 2 dl tejben felfuttatva, 1 evőkanál só, 2 ek cukor, kb. 1 dl olaj, s annyi langyos víz, amennyit felvesz... Lefedett jénaiban sül amíg barnás nem lesz, majd fedő nélkül pirítom a tetejét további 10-15 percig...
Rácson hűl, s jó étvággyal elfogyasztjuk :)

6 comments:

Éva Erdős said...

Hű, de guszta! Receptet nincs kedved mellékelni hozzá?

Timi said...

Nem csodálom, hogy hamar elfogy...:o)
Villanysütőben sütöd?

Hajni Miklóssi said...

igen, ebben a lakasban az van... remelem a kovetkezoben is lesz, vagy ha ne, fogunk tudni venni... nem valtanek vissza, gaz-ra, ossze sem hasonlithato!

Mamka said...

Csodálatos!!!!!!!!!Érzem az illatát, a ropogós héját.Babuci hogy van a pocakban????

Zsuzsa said...

Gyönyörű! Mutasd meg a következőnek a közepét is :)

Palkó said...

Nem csodálom, hogy gyorsan elfogy, nekem is összefutott a nyál a számban... :)