Labels

kész munkáim (57) ajándék (54) hímzés (46) öröm (43) hála (38) babás (36) csak úgy (36) advent (33) eszem-iszom (29) tavasz (24) horgolás (23) születésnap (20) virág (20) gyász (19) utazás (18) évforduló (18) karácsony (16) játék (12) húsvét (9) mackós (9) tél (8) Andi (7) nyár (7) uk (6) LizzieKate (5) Manka minta (4) ima (4) díj (3) kirándulós (3) k��sz munk��im (3) ősz (3) esküvő (2) horgol��s (2) rose sal (2)

Friday, December 23, 2011

dec. 23

"Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. ... Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. ... mindenek fölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl rá testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre." - Márai
rá testben és lélekben.

6 comments:

Palkó said...

Áldott Karácsonyt, igazi, szívbéli Ünnepet kívánok Neked és szeretteidnek!

Zsuzsa said...

Áldott, békességes ünnepeket kívánok nektek!

Leki said...

Áldott, meghitt és szeretetteljes ünnepeket kívánunk Nektek!
Köszönöm a hangolódást az Ünnepre!

márta said...

Kedves Hajni, boldog, békés Karácsonyt!

Gema (El hilo de Penélope) said...

¡Feliz Navidad desde España!

Lidércke said...

Szép Ünnepet kívánok én is! :)