Mammka kérésére bemásolom ide is a receptet, hátha valaki kedvet kap még hozzá....
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás + 1 a kenéshez
1 tk só, kevés bors
1 dl tejben felfuttatott élesztő
egy csokor metélőhagyma
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, borsot, tojásokat, ezzel is eldolgozzuk, majd az élesztővel összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal nyújtható. Téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk az apróra vágott snidling felével, hajtogatjuk, újra szórjuk és hajtogatjuk, kb. fél cm magasra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és 200 fokon arany színűre sütjük,
Én lusta módom a snidlinget is belegyúrtam a tésztába, s úgy nyújtottam és hajtogattam, de senki nem panaszkodott rá :)
Jó étvágyat hozzá! :)
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás + 1 a kenéshez
1 tk só, kevés bors
1 dl tejben felfuttatott élesztő
egy csokor metélőhagyma
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, borsot, tojásokat, ezzel is eldolgozzuk, majd az élesztővel összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal nyújtható. Téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk az apróra vágott snidling felével, hajtogatjuk, újra szórjuk és hajtogatjuk, kb. fél cm magasra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és 200 fokon arany színűre sütjük,
Én lusta módom a snidlinget is belegyúrtam a tésztába, s úgy nyújtottam és hajtogattam, de senki nem panaszkodott rá :)
Jó étvágyat hozzá! :)
3 comments:
Hűha!!!!! Kaphatok receptet esetleg?
Mikorra vagy kiírva?????
Érdekes,hogy a várandósságaim végére én is nagyon aktív voltam-anno.
Puszillak!
Mammka, recept érkezik emailben, még 11 napom van elméletileg hátra, aztán kiderül... szép napokat :)
Szép hétvégét!
Sok erőt, gondolok rátok! Majd jelezd, ha már "különváltatok" :)))
Post a Comment